Ontbramen

Bramen worden veroorzaakt door verschillende snijprocessen zoals lasersnijden, plasmasnijden, waterjetsnijden, ponsen, etc. Deze bramen of scherpe oneffenheden zijn niet gewenst. Het wegschuren van de braam en het kantenafronden komen ten goede aan het uiterlijk van het metaal alsook de veiligheid en de verdere bewerkbaarheid zoals bv. poedercoaten. Bij VG hebben we verschillende machines ontwikkeld om vooral snel, goed en veilig te ontbramen. Dit voor stalen, RVS inox en aluminium plaatdelen. Dit alles met de VG kernwaarden. Lage kosten, hoge snelheid, eenvoudig instellen, hoge afwerkingsgraad.

Slijpen en lijnfinish

Slijpen is d.m.v. een schuurband oppervlakte beschadigingen, walshuid alsook andere oneffenheden wegnemen.

Finishen: Het afwerken van roestvrijstaal of inox, aluminium en menig andere metalen. Het bereiken van een lijnfinish of een graanfinish doen we d.m.v. een schuurband of slijpband. Het geborstelde effect bereiken we door de schuurstappen op te bouwen. Hoe hoger de schuurband korrel hoe fijner het resultaat. De VG machines zijn klaar om met een scotch-brite band of borstel te werken.

Afronden

Bij VG is kantenafronden het aanbrengen van een gelijkmatige radius op metalen delen. Dit op de buitencontour en binnencontour. De grootte van de radius kan men instellen op de machine. Wij bieden afrondingsmachines aan die in 1 doorgang kunnen ontbramen en afronden.

Laseroxide of oxidehuid verwijderen

Oxidehuid ontstaat op de snijkant na het snijden met zuurstof. Deze kan men met een VG machine verwijderen dit in combinatie met de juiste parameters en het geschikte borstel gereedschap.

Metaalslakken verwijderen

Metaalslakken ontstaan wanneer metaal bewerkt wordt d.m.v. autogeen of plasma snijden. Deze snijmethodes zijn meestal voor dikke staalplaten. Met pennenborstels slaan we de slak weg. Met een schuurband schuren we resten van de slak weg. Met een magneettafel houden we de kleine delen vast.

Polijsten of polieren

Na het extra fijn schuren of slijpen kunnen we het oppervlak opwerken tot een hoogglans finish. Na de voorbereiding op een VG schuurmachine hebben we een uiterst ergonomisch vriendelijke en veilige machine om een oppervlak tot hoogglans te brengen. Dit is namelijk onze LS.

Oppervlakte ruwheid

Via een schuur of slijpband kunnen we ook een gecontroleerde ruwheid bereiken. De gewenste ruwheid hangt meestal af van de toepassing. Bij VG hebben we machines voor het schuren op elke gewenste ruwheid, volgens de klantenspecificaties en de voorgeschreven normering.

Stofafzuiging

VG is de pionier of misschien wel de uitvinder van de 100% natwerkende filterunit. Hier enkele belangrijke redenen waarom een goede natwerkende stofafzuiging belangrijk is.

  • Wil je een goed werkende ontbraam, kantenafrond, breedband schuurmachine
  • Wil je een schone werkomgeving
  • Wil je een gezonde werkomgeving
  • Wil je een veilige werkomgeving

Haal het slijpstof, schuurstof en polijststof uit de lucht.

VG heeft voor iedere machine de geschikte natwerkende filter unit. Het stof moet door het water. Voor de brandveiligheid is dit heel belangrijk. VG levert ook voor andere machine merken de geschikte nat werkende stofafzuiging.