VG Machines

Bij VG machines ontwikkelen, bouwen en verkopen we machines voor ontbramen, schuren, afronden, finishen, slijpen en polijsten van metalen delen. In onze afdeling hout en composiet maken we schuur-, borstel- en verouderingsmachines. Onze derde pijler is het ontwikkelen en bouwen van filterinstallaties voor het afzuigen van metaalstof. Wij zijn er trots op een Belgisch kwaliteitsproduct te maken. Wij hebben onze machines in demo staan.

Wij ontvangen jullie graag in ons kenniscentrum om het ontbraam-, schuur- en kantenafrondproces te leren!

Historie

VG Machines is ontstaan uit het goed bekende ‘Vangroenweghe’. De firma Vangroenweghe was in de vijftiger jaren de pionier op het gebied van schuurmachines voor de houtbewerking in Europa. Onze afdeling ‘Hout en composiet’ is nog altijd een belangrijke afdeling binnen ons bedrijf. (www.vgbelgium.com)

In 2015 werd de firma Vangroenweghe overgenomen. De overnemers kunnen terugkijken op een jarenlange ervaring in het bouwen van machines, alsook de verkoop van industriemachines. De dagelijkse leiding is in handen van Dieter Dendauw.

‘Vangroenweghe’ is VG Machines geworden. VG was altijd al de exportnaam voor Vangroenweghe. In 1995 is ‘Vangroenweghe’ begonnen met het bouwen van schuurmachines voor ontbramen en finishen van metaal. VG is verder blijven ontwikkelen en groeien. Afbramen, schuren en kantenafronden is onze specialiteit geworden in de metaal plaatbewerking.

Visie & missie

De afwerkingseisen aan gesneden plaatmateriaal worden steeds groter. Bij VG willen we machines maken die een constante, hoogwaardige afwerkingsgraad bereiken op gesneden plaatdelen tegen een aanvaardbare kost. Een machine die tevens eenvoudig te integreren is in een plaatverwerkend en/of metaalbewerkingsbedrijf.

VG wenst de markt optimaal te bedienen met kwalitatieve afbraam-, kantenafrond- en schuurmachines waarmee de klant een meerwaarde kan creƫren op zijn gesneden plaatdelen. Luisteren naar de noden van de plaatverwerkende industrie, machinebouwers, metaalbewerkers en oplossingen aanrijken.

Snel en eenvoudig

Snelle omschakeling

Kernactiviteit

Betrouwbaar

Praktisch

Meerwaarde