Toepassing

stofafzuiging

VG is de pionier of misschien wel de uitvinder van de 100% natwerkende filterunit. Slijpen, schuren, ontbramen en kanten breken zijn veelvoorkomende en noodzakelijke werkzaamheden binnen de metaalindustrie. Bij al deze metaalbewerkingen komt een aanzienlijke hoeveelheid metaalstof vrij die naast gezondheidsklachten ook een hinderlijk en vervuilende werkomgeving veroorzaakt. Een schone werkomgeving verhoogt dus niet alleen de gezondheid en veiligheid van u en uw medewerkers, maar draagt ook bij aan een hogere productiviteit!

VG heeft voor iedere machine de geschikte natwerkende filter unit. Het stof moet door het water. Voor de brandveiligheid is dit heel belangrijk. Ook levert VG voor andere machine merken de geschikte nat werkende stofafzuiging.

 

Waarom is stofafzuiging belangrijk?

De microscopisch kleine metaaldeeltjes komen diep in de longen terecht en zetten zich daar af, wat leidt tot een verminderde longfunctie en mogelijk longaandoeningen. Stof afkomstig van metaalbewerkingsprocessen moet daarom onder controle gehouden worden om blijvende gezondheidsrisico’s te voorkomen. De sleutel tot stofbeheersing is dan ook het efficiënt opvangen en isoleren van het slijpstof voordat het de ademhalingszones van de bediener of andere werknemers in de buurt bereikt. Naast mogelijke gezondheidsklachten veroorzaakt slijpstof ook een vuile en onpraktische werkomgeving. Een schone werkomgeving verhoogt dus niet alleen de gezondheid en veiligheid van u en uw medewerkers, maar draagt ook bij aan een hogere productiviteit!